Recepty - těstoviny, rýže

Špagety Carbonara s chřestem

Ingredience (pro 2 osoby): 120g špaget, 2 plátky šunky, 6 ks chřestu, 1 stroužek česneku, 1dl zakysaného mléka, nasekaná petrželka, sůl a pepř

Postup: Špagety vaříme ve vroucí vodě dle návodu.
Mezitím si nakrájíme šunku na nudličky a osmahneme na pánvi s nepřilnavým povrchem nasucho. Utřeme proužek česneku a s zakysaným mlékem pro přidáme k šunce. Osolíme a opepříme. Do omáčky přidáme nakrájený chřest a necháme dusit. Špičky chřestu můžeme podusit v samostatné nádobě a nechat na ozdobu.

Servírujeme okapané těstoviny zalité omáčkou s chřestem a posypané petrželkou.

TIP: zakysané mléko můžete nahradit ricottou (4lžíce) a chřest nahradíme žampiony (200g) osmaženými na řepkovém oleji. Pro barvu můžete přidat i špetku papriky.


Další recepty se přípravují...